Einsteinstraat 30F - 1446 VG Purmerend
088 160 2000
info@lezer.net

Update voor Windows 10

Waarom het belangrijk is om updates uit te voeren

Updates, Zo houd je cyberhackers buiten de deur!

Het komt altijd op de meest ongelegen momenten: de waarschuwing voor nieuwe updates. Deze worden dan ook vaak uitgesteld naar een ander moment. Vaak naar de volgende dag of zelfs langer. Niet verstandig, want hierdoor kun je namelijk grote beveiligingsrisico’s lopen. Zeker als eigenaar van een onderneming is dit geen risico dat je wilt lopen. Daarom hebben we voor jou 3 belangrijke punten op een rij gezet zodat jij die software-updates voortaan wel uitvoert.

Hackers en cybercriminelen zijn actiever dan ooit

De belangrijkste reden om de nieuwste updates te downloaden en te installeren is om beschermd te blijven tegen beveiligingsrisico’s. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken. Zo snel als softwareleveranciers manieren vinden om hun software veilig te houden, zo snel hebben hackers weer mogelijkheden gevonden om in te breken. Door je software up-to-date houd je hackers zo veel mogelijk buiten de deur.

Doe updates en houd je documenten veilig

Tegenwoordig wordt bijna alles digitaal opgeslagen, op de server of in de cloud. Handig, maar hierdoor lopen je documenten wel meer risico dan ooit. Bepaalde malware kan je documenten wissen en van je computer naar een externe server verzenden. Door je besturingssysteem en software regelmatig bij te werken verklein je het risico van dit soort bedreigingen.

Voorkom dat hackers je antivirussoftware op afstand uitschakelen

Geloof het of niet, maar hackers hebben de mogelijkheid om je antivirussoftware op afstand uit te schakelen. Bovendien kunnen ze een inside-aanval uitvoeren en je antivirussoftware handmatig uitschakelen. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben, omdat hackers en cybercriminelen gemakkelijker toegang tot je computer hebben en tegelijkertijd vrij kunnen rondneuzen. Controleer dus regelmatig op nieuwe updates om dit soort aanvallen te voorkomen.

 

Windows Servicepack update nu uitvoeren


Servicepacks en updates zijn belangrijk voor de veiligheid van uw data en bestanden. Een servicepack wordt niet automatisch geïnstalleerd. De Update-assistent kan je helpen met het bijwerken naar de nieuwste versie van Windows 10.

.