Einsteinstraat 30F - 1446 VG Purmerend
088 160 2000
info@lezer.net

Advanced Reporting Tool

Panda Advanced Reporting Tool

Een platform dat de interne dreigingen van een bedrijf kan detecteren? Veel organisaties en bedrijven hadden grote schandalen kunnen voorkomen als ze op tijd handelden: het geval van Snowden en de gestolen NSA-bestanden, Bradley Manning en de Amerikaanse diplomatieke kabels, en Hervé Falciani en topgeheime informatie van de privébank van HSBC. Dit zijn allemaal duidelijke voorbeelden dat je met cybersecurity niet zomaar je vingers kunt kruisen en denkt “dit zal mij niet gebeuren”. Elk bedrijf kan worden bedreigd door een insider.

Daarom heeft Panda Security de nieuwste versie van zijn Advanced Reporting Tool geïntroduceerd. Deze efficiënte en eenvoudig te gebruiken tool voldoet aan zakelijke behoeften; het is in staat om Big Data-prestaties te maximaliseren om de bedrijfsmiddelen te beheersen.

 

Van gegevens tot acties die door IT kunnen worden uitgevoerd en inzicht in beveiliging

Met deze module worden alle verzamelde gegevens samengevoegd, waarna ze worden gecorreleerd en realtime worden gepresenteerd om een nauwkeurige weergave te bieden van elke gebeurtenis die in het netwerk plaatsvindt.

De Advanced Reporting Tool-dashboards bevatten belangrijke indicatoren, zoekopdrachten en vooraf ingestelde meldingen op drie terreinen:

  • Beveiligingsincidenten.
  • Toegang tot essentiële informatie.
  • Gebruikte netwerkbronnen en toepassingen.

 

 

Bedreigingen op de werkplek

PandaLabs detecteert dagelijks 200.000 nieuwe malware. Het is absoluut noodzakelijk voor bedrijven om alle beveiligingsproblemen te beheersen, met name die welke voortkomen uit misbruik en misbruik van bedrijfsmiddelen, wat leidt tot aanvallen, bedreigingen, kwetsbaarheden of datalekken.

Terwijl Adaptive Defense alle informatie verzamelt over processen die op het eindpunt worden uitgevoerd, slaat de Advanced Reporting Tool deze informatie automatisch op en correleert deze. Het platform genereert automatisch beveiligingsinformatie waarmee gebruikers vreemd gedrag of problemen kunnen identificeren.

 

 

 

Controle van bedreigingen

Stel vast wat de oorzaak is van beveiligingsbedreigingen en pas maatregelen toe om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Toegangsbeheer

Implementeer stringenter beleid om de toegang tot kritieke bedrijfsgegevens te beperken.

Bewaak en detecteer

misbruik van bedrijfsmiddelen dat de prestaties van uw bedrijf en uw medewerkers kan beïnvloeden.

Corrigeer gedrag van medewerkers

dat niet in lijn is met vastgesteld gebruiksbeleid.

 

 

Met de Advanced Reporting Tool kan de IT-beheerder:

  • Focus op relevante informatie, verhoging van de efficiëntie op de IT-afdeling door het vinden van beveiligingsrisico’s of verduistering in de bedrijfsinfrastructuur.
  • Bepaal problemen door gedragspatronen uit middelen en gebruikers te halen en de impact ervan op het bedrijf te identificeren.
  • Meld in realtime over alle gebeurtenissen die een potentiële inbreuk op de gegevens kunnen zijn.
  • Genereer configureerbare rapporten die de status van belangrijke beveiligingsindicatoren tonen en hoe deze evolueren.

 

Feedback van SIEM-systeem

Voor organisaties die al een SIEM gebruiken, complimenteert de Advanced Reporting Tool het met een SIEMFeeder die uw SIEM-relevante gegevens voedt en koppelt aan de informatie die u al hebt. De SIEMFeeder verzamelt informatie van alle eindpunten die worden beschermd door Adaptive Defense. De feedback van de SIEMFeeder stelt u in staat om insiders te detecteren voordat ze de grootste bedreiging voor uw bedrijf worden. De SIEMFeeder creëert gedragslogica en lokaliseert alle anomalieën die in uw technologische systeem bestaan.

 

 

 

 

Resources:

Panda Modules:

Advanced Reporting tool: