Einsteinstraat 30F - 1446 VG Purmerend
088 160 2000
info@lezer.net

Office 365 gaat verder als Microsoft 365

Office 365 gaat verder als Microsoft 365

Microsoft stopt op 21 april met zijn benaming van Office 365 producten. Het systeem wordt vervangen door wat Microsoft zelf een ‘abonnement voor het leven’ noemt.

De dienst krijgt de naam Microsoft 365 mee en moet een abonnement op Office breder gangbaar maken. Met enkele nieuwe functies wil het bedrijf zich meer richten op gezinnen, en zijn klantenbestanden wat uitbreiden buiten de traditionele kantoorsuites voor enterprises.

Microsoft Editor
Bij de nieuwe functies zit bijvoorbeeld Microsoft Editor, een AI die je schrijfhulp biedt tijdens het tikken en die in december als add-on voor Google Chrome werd gelanceerd. Editor zal bijvoorbeeld andere woorden suggereren voor nodeloos lange woorden of vaktermen. Die Editor is beschikbaar in 20 talen, maar Microsoft zegt er nog nergens bij welke.

Voor Powerpoint komt er een functie die meeluistert terwijl je je presentatie oefent en advies geeft waar je kan verbeteren. Excel krijgt dan weer links met banken zodat gebruikers hun eigen uitgaven kunnen downloaden en hun budget kunnen analyseren. Daarnaast kunnen abonnees gebruik maken van apps van Adobe en enkele andere partners, zoals een meditatie-app en een app om te helpen op de kinderen te letten.

 

 

Wat zal er precies veranderen?

Office 365 Business Essentials heet nu Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium heet nu Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business heet nu Microsoft 365 Business Premium
Office 365 Business heet nu Microsoft 365‑apps voor bedrijven
Office 365 ProPlus heet nu Microsoft 365‑apps voor ondernemingen

Voor meer informatie en prijzen kunt u met ons contact opnemen